Tarot karte

Tarot karte

Tarot karte, sredstvo za zabavu ili moćan alat?

Smatra se kako se tarot krenuo koristiti u 14-om stoljeću. U počecima, tarot karte su se oslikavale ručno i bile su dostupne striktno onima koji su bili na višim položajima. Pojavom prvih tiskarskih strojeva ručno slikane karte polako postaju stvar prošlosti, i one svoj dom nalaze u većini kućanstva. Poznato je kako je svako mjesto imalo svog vrača koji bi mogao proricati sudbinu. Što se promijenilo kroz stoljeća? Likovi na kartama su poprimili drugačiji oblik, i njihovo značenje je postalo detaljnije.

Tarot karte su se ponešto promijenile, no glavnu promjenu su ipak doživjeli ljudi. Danas tarot više nije tabu tema i zapravo je postao dio modernog svijeta. Osobe koje čitaju tarot se više ne nazivaju vračevima, magovima, vješticama ili prorocima već tarot majstorima koji su cijenjeni. Iako se vjeruje da je svatko od nas rođen s određenom moći predviđanja, tarot majstori usavršavaju svoj dar i neprestano nadopunjavaju svoje znanje. Moć predviđanja dolazi iz razvijene intuicije i moći osjećanja energije. Prilikom svakog čitanja, tarot majstor osjeti energiju osobe i na temelju nje otvara kartu i nudi njeno objašnjenje.

Tarot karte se sastoje od 78 karata

Tarot karte su stoljećima bile zaslužne za brojna okupljana za stolovima. One su oduvijek imale moć povezivanja i odgovora na određena pitanja. I dok se na njih nekada gledalo kao zabavan način za predviđanje budućnosti, vremenom su mistici u njima prepoznali nešto više, nešto produhovljeno i oku nevidljivo. Danas se tarot smatra najboljim alatom za predviđanje budućnosti, što Vam mogu potvrditi i brojni tarot majstori. Tarot karte imaju ukupni zbroj od sedamdeset i osam karata, a svaka karta posjeduje posebnu i vrijednu vrstu energije koja može pomoći određenoj osobi.

Često ćete čuti kako su navedene karte ogledalo osobe koje traži čitanje. Kako je to moguće? Prilikom čitanja karata osoba mora imati određene emocije i određenu energiju koja će biti vidljiva u energetskom polju. Tarot majstor može osjetiti Vašu energiju i uz pomoć nje otvara kartu ili više njih. Karte ponekad samo potvrđuju ono što je osoba koja je tražila odgovore znala, što znači da karte ulaze u naše dubinsko JA i donosi nam odgovor kako moramo vjerovati našoj intuiciji. Bilo kako bilo, tarot je svakako moćan alat koji se isplati iskoristiti.

Tarot karte Vam daju odgovore na sva Vaša pitanja

Iako tarot karte često potvrđuju ono što i sami znamo, one ponekad mogu donijeti i ne očekivane odgovore ili savjete. Ovakve odgovore ili savjete će najčešće dobiti osoba koja nema razvijenu intuiciju i koja nije dobro upoznata sa svojim JA. Radi navedenog se često govori kako je tarot moćan alat za predviđanje budućnosti ali i sadašnjosti. Što kada Vam tarot karte daju odgovor koji niste očekivali? Realno, tarot je savjet. Uz pomoć njega mi dobivamo bolji uvid u sebe same i naš život.

Ponekad ćemo zaraditi odgovor ili savjet koji nam neće odgovarati, ali kako bi napravili određenu promjenu u životu morat ćemo izaći iz zone komfora. Važno je naglasiti da se tarot može kombinirati i s drugim granama ezoterije – osobito astrologijom i numerologijom. Spojem navedenog dobivamo detaljniji uvid u određene situacije i dobivamo detaljnije odgovore što nam je zapravo činiti. Tarot je vaš savjetodavac, Vaš vodič koji Vam može pomoći pravilno skrenuti i ne pitati se “Da li sam dobro odlučio/odlučila”?

Nazovite tarot majstore